Search
Close this search box.

Cristos, Regele Universului (A) – 3 (predica pentru copii)

Ez 34,11-12.15-17; Ps 22;

1Cor 15,20-26.28;

Mt 25,31-46

 

Dragi copii, iubiți credincioși, câți dintre voi vă puteți da seama care este diferența dintre o oaie și o capră? Iar înainte de a răspunde vă rog să vă opriți un moment, fiindcă nu este atât de ușor pe cât credeți că este.

În primul rând, sau un prim indiciu prin care ne putem da seama care din ele este o oaie și care este o capră este coada. Coada unei capre este ridicată sus, în aer, este dreaptă pe când coada unei oii este lăsată în jos, atârnă. Iar un alt indiciu după care să ne dăm seama care din ele este oaie și care este capră sunt coarnele. Dacă oile au coarne atunci, sau de obicei sunt curbate, asemenea cozii unui purceluș, însă coarnele unei capre sunt mai puțin curbate. Și un al treilea indiciu este lâna. Oile de obicei au părul pufos și trebuie tuns pe când caprele au părul întins.

Credeți că Isus își dădea seama de diferența dintre oii și capre? Isus într-o zi  vorbea unui grup de oameni care îl urmau, le vorbea despre ziua în care fiul omului va veni din nou pe pământ în toată gloria sa. Știți la cine se referea Isus prin expresia Fiul omului? La el însuși. Isus a spus: Când va veni Fiul Omului în gloria lui, împreună cu toți îngerii, atunci se va așeza pe tronul gloriei sale. Și se vor aduna înaintea lui toate neamurile, iar el îi va despărți pe unii de alții așa cum păstorul desparte oile de capre: va pune oile la dreapta sa, Imagine similarăiar caprele la stânga. Întrebarea este de unde va știi Isus care sunt oii și care sunt capre?

Apoi Isus a continuat și a explicat: Căci am fost flămând și mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și mi-ați dat să beau, am fost străin și m-ați primit, gol și m-ați îmbrăcat, bolnav și m-ați vizitat, am fost în închisoare și ați venit la mine!

Când am făcut noi aceasta? Vor întreba cei drepți.

Iar regele, răspunzând, le va spune: «Adevăr vă spun: tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut”.

Atunci le va spune celor de la stânga: Am fost flămând și nu mi-ați dat să mănânc, am fost însetat și nu mi-ați dat să beau, am fost străin și nu m-ați primit, gol și nu m-ați îmbrăcat, bolnav și în închisoare și nu m-ați vizitat».

Iar ei vor întreba, Când am refuzat noi să te ajutăm?

Iar el le va răspunde: «Adevăr vă spun: tot ce nu ați făcut unuia dintre aceștia, cei mai mici, mie nu mi-ați făcut”.

Și vor merge aceștia în chinul veșnic, iar cei drepți, în viața cea veșnică”.

Mesajul pe care vrea Isus să ni-l transmită nouă astăzi nu este acela că faptele bune sunt cele care îi ajută pe oameni să intre în ceruri. Ceea ce vrea Isus să ne învețe este faptul că dacă aparținem cu adevărat lui Isus, atunci ne vom arăta iubirea față de aproapele nostru, asemenea lui Isus. După cum și Isus ne-a iubit și încă ne iubește pe noi. Acesta este modul în care Isus își va da seama care sunt oile și care sunt caprele.

În încheiere să ne rugăm Tatălui ceresc să ne ajute să ne arătăm iubirea față de ceilalți după cum și el ne iubește pe noi. Amin

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?