Luni din săptămâna 1 de peste an – 1

Mc 1,14-20

Invitația pe care Isus le-a adresează, celor patru discipoli ai săi, în textul evangheliei de astăzi, este aceea de a fi pescari de oameni. Isus i-a inițiativa, nu datorită meritelor apostolilor, că ei ar fi ajuns la un nivel de pregătire în care să merite, ci o face liber. Răspunsul apostolilor este unul egal cu chemarea. Da-ul lor, este unul absolut, prompt și total. Ei nu au lăsat în urmă, nu au abandonat numai casa lor, și pe Ioan Botezătorul, ci într-un adevărat sens al cuvântului, s-au abandonat pe ei înșiși, au lăsat în urmă întreaga lor personalitate, întreaga lor persoană. Mai important decât această atitudine a lor este schimbarea lor interioară, schimbare după cerințele și poruncile Domnului, la pocăință și convertire. A-l urma pe Isus înseamnă, mai ales, a te identifica cu el.

Chemarea la ucenicie este adresată tuturor creștinilor, și nu doar unui grup restrâns, ci tuturor. Asemenea apostolilor, și noi vom fi nevoiți să trecem prin această schimbare a inimii și a sufletului. Un lucru e clar, că harul lucrează, acționează, în moduri diferite. Harul definește timpul și considerațiile practice. Însă, harul întotdeauna va lucra atunci când noi vom avea inima deschisă. Cristos va veni la noi numai printr-o viață reînnoită.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?