26 ianuarie – Ss. Timotei şi Tit, ep. – 1

Lc 10,1-9

Astăzi comemorăm doi dintre cei mai apropiați însoțitori ai sfântului apostol Paul, adică pe sfinți Timotei și Tit. Astăzi, doi mari sfinți ne dau o scânteie din viața bisericii primare, din zelul lor pentru apostolat, din devoțiunea față de Isus, din legăturile profunde de prietenie ce exista între ei.

Imagini pentru Timothy and TitusTimotei a fost unul dintre cei mai dragi discipoli ai sfântului apostol Paul. Apostolul Paul îl numește, fiul său preaiubit, devotat lui după cum un fiu este devotat tatălui său. Iar sfântul Tit a fost și el un prieten apropiat și discipol al apostolului Paul, care l-a și însoțit în activitățile sale misionare.

Papa Paul al-VI-lea a spus odată că: Biserica există pentru a evangheliza. Credincioși poruncii Domnului nostru Isus Cristos, avem ocazia de a vedea astăzi, în biserica primară, aceste mărețe figuri pline care erau pline de zel apostolic, care au depășit obstacole imense, atât provocări, încercări din afara Bisericii cât și din interiorul ei. Și noi suntem chemați să folosim darurile Duhului Sfânt, daruri pe care le-am primit, mai ales în momentul botezului nostru. Suntem chemați să mergem să împărtășim și altora evanghelia lui Cristos, acestei generații, înfruntând toate încercările și obstacolele.

Prin exemplul și mijlocirea sfinților Timotei și Tit, să fim și noi credincioși în munca noastră de construire a Bisericii pentru mai marea glorie a lui Dumnezeu și pentru mântuirea sufletelor noastre.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}