24 ianuarie – Sf. Francisc de Sales, ep. înv. – 1

In 10,11-16

Dacă greşesc vreau să greşesc din prea multă bunătate decât din prea multă asprime obișnuia să spună sfântul Francisc de Sales pe care îl comemorăm astăzi. Francisc de Imagini pentru good shepherdSales s-a născut în Savoia și-a făcut studiilr la Paris şi Padova. Ca preot a publicat foi volante pe care le strecura sub uşile caselor sau le afişa pe pereţi; această activitate i-a adus titlul de patron al ziariştilor. La vârsta de 32 de ani a fost numit episcop auxiliar şi peste trei ani episcop de Geneva cu reşedinţa la Annecy. Împreună cu sfânta Francisca Ioana de Chantal a fondat Ordinul Vizitaţiunii. A murit la 28 decembrie 1622, la Lyon, fiind canonizat în anul 1655.

Una din cele mai bune imagini ale lui Isus este cea a bunului păstor. Care riscă și își pune viața în pericol pentru oile sale, le caută pe cele pierdute. Isus este plin de milostivire față de oameni care sunt asemenea oilor fără păstor. Isus își cheamă oile pe nume iar oile sunt familiare cu voce sa.  Însă adevărata întrebare este: Isus este păstorul vieților noastre? Aparținem noi turmei sale? Dacă Cristos este păstorul nostru atunci iubirea este însemnul inimii noastre, din moment ce posedăm milostivirea și compasiunea sa.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?