ADORAȚIE EUHARISTICĂ – 1

Cântec

 

† În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

Amin

Doamne, Isuse Cristoase, Dumnezeu ascuns în Preasfântul Sacrament, noi credem și mărturisim prezența ta în sfânta Taină a altarului. Tu însuți ai spus: „Acesta este trupul meu”. De aceea, te adorăm cu cel mai adânc respect, împreună cu îngerii și sfinții din cer. O, Doamne, întărește și mărește în noi credința și iubirea față de acest Sacrament vrednic de adorare. Te salutăm, trup preasfânt al Mântuitorului nostru, ostie curată și vie, care s-a jertfit pe lemnul crucii, te adorăm în numele tuturor creaturilor. Te salutăm pe tine, Cuvânt veșnic al Tatălui, adevărata pâine cerească, hrana sufletelor, mângâierea inimilor noastre, jertfa cea sfântă, care a împăcat cerul cu pământul. Te salutăm, ascunsă sub aceste specii, o, dumnezeire și natură omenească a lui Isus, vrednică de cea mai adâncă venerație.

Te lăudăm și te preamărim, pâine vie a sufletelor, darul cel mai prețios dăruit oamenilor de Dumnezeu. Tu ești sacramentul iubirii și al milostivirii, prin care noi păcătoșii și toți păcătoșii putem primi haruri și ne putem sfinți. Tu ești adevărata arcă a Noului Testament, în care se păstrează mana cea vie sau pâinea cerească, tu ești forța celor slabi, vindecarea bolnavilor, mângâierea mâhniților.  Preabunule Isuse, îți mulțumim din toate puterile pentru iubirea cu care ai înființat acest Preasfânt Sacrament, spre bucuria cerului și a pământului. O, Isuse din Preasfântul Sacrament, iubirea, bucuria și speranța noastră, mijlocitorul și împăciuitorul nostru, împacă-ne cu Tatăl ceresc. Mielule nepătat al lui Dumnezeu, care ai fost jertfit pentru noi pe lemnul crucii, jertfește-te din nou Tatălui ceresc pentru păcatele noastre. Oferă-i toate virtuțile și faptele de sfințenie ale vieții tale și toată amărăciunea suferințelor tale, pentru ca noi să fim iertați pe deplin și să ducem o viață sfântă.

Voim să reparăm azi în public toate împărtășaniile sacrilege, toate batjocurile primite de tine în Preasfântul Sacrament al altarului, toate actele nedemne îndreptate împotriva ta în sacramentul Euharistiei. Revarsă din tabernacol belșugul harurilor tale asupra întregii omeniri, asupra sfintei Biserici, Mireasa ta, asupra conducătorilor bisericești și lumești, fie-ți milă de cei păcătoși și de toți cei îndepărtați de tine și atrage la altarul tău toate sufletele. Iar pe noi care suntem aici prezenți, păstrează-ne cât mai aproape de tine, acum și în veșnicie. Amin.

Tatăl Nostru…  Bucură-te Marie…   Slavă Tatălui….

 C. Laudă și mulțumire să fie în orice moment.

 P. Preasfântului și dumnezeiescului sacrament.

 

Cântec

 

Imnul

In iubirea-ți nesfârșită,

O Isuse preaiubit,

Tu te-ai dat cu totul nouă,

Pentru noi tu te-ai jertfit.

 

Pentru noi în sfânta Taină

Ai rămas pe-acest pământ,

Și ne dai mereu dovadă

De-al tău veșnic legământ.

 

O Isuse-a ta iubire

Nu putem s-o prețuim

Și în veci, cum se cuvine,

Nu putem să-ți mulțumim.

 

Dar în schimb cu totul ție,

Doamne, astăzi ne jertfim

Ca acum și-n veșnicie

Ne-ncetat ai tăi să fim.

Lectură biblică                                                                                                                  In 1,35-39

În ziua următoare, Ioan stătea din nou împreună cu doi dintre discipolii săi. Și, privindu-l pe Isus care trecea, a zis: „Iată-l pe Mielul lui Dumnezeu!” Cei doi discipoli ai săi l-au auzit vorbind și l-au urmat pe Isus. Isus s-a întors și, văzându-i că-l urmează, le-a zis: „Ce căutați?” Ei i-au spus: „Rabbi – ceea ce, tradus, înseamnă «Învățătorule» – unde locuiești?” El le-a zis: „Veniți și vedeți”. Așadar, au venit și au văzut unde locuiește și au rămas la el în ziua aceea. Era cam pe la ceasul al zecelea.

Reflecție

Doamne Isuse Cristoase, tu ai voit să rămâi în mijlocul nostru și ți-ai ales drept locuință casa sfântă a Tatălui tău, care este Biserica. Aici îi chemi și-i aștepți pe oamenii dornici să te cunoască și să se împărtășească din darurile tale scumpe. Iată-mă și pe mine, ascultând de chemarea tainică a harului tău și de glasul profetic al Bisericii, vin în casa ta să văd unde locuiești. Casa ta e lipsită de confortul locuințelor împărătești, dar este plină de tăcere, demnitate și pace. Aici poate găsi oricine un moment de fericire și să plece apoi mulțumit la datoria sa.

Dă-mi harul să vin adesea să te vizitez și să depun la picioarele tale durerea și bucuria care-mi însoțește viața. Cucerește-mi inima, așa cum i-ai cucerit pe sfinții apostoli, pentru a-ți sluji cu drag în tot timpul vieții

Tu m-ai chemat, Doamne, să te vizitez; dă-mi harul să rămân cu bucurie în preajma ta, ca să te urmez cu credință în călătoria spre patria cerească și să mă învrednicesc de a fi primit în lăcașurile tale veșnice din ceruri. Tu, care viețuiești și domnești în vecii vecilor. Amin.

Tatăl Nostru…  Bucură-te Marie…   Slavă Tatălui….

C. Laudă și mulțumire să fie în orice moment.

P. Preasfântului și dumnezeiescului sacrament.

Cântec:

Când te privesc, Isuse, sufletul mi-e trist. E trist căci iubirea ta perfectă se revarsă pe faţa mea păcătoasa. Îmi pare rău că am închis prin mândrie, orgoliu şi ipocrizie drumul pe care tu mi l-ai descoperit. Îmi pare rău nu doar pentru că nu am crezut în tine, dar pentru că modelul tău în mine a trăit ca o minciună. Îmi pare rău că nu am vrut să trăiesc cu adevărat şi m-am mulţumit doar supravieţuind.

Tu eşti aici, pe altar, dornic să fii prezent şi în sufletul meu, dar se pare că prea adesea inima mea iţi spune sec si rece: „Mai aşteaptă, Doamne, în casă-i altcineva acum”. Astfel ne întâlnim de câteva ori pe an, doar… şi atunci îmi eşti destul de indiferent. Şi îndrăznesc să te numesc prieten, când Tu eşti un necunoscut. Pe lângă aceasta, banii îmi distrug sănătatea iar eu îmi găsesc remediul cufundându-mă în alcool, ţigări, şi multe altele. Nu mai ştiu să privesc către cei, din a căror alimentaţie lipsesc elementele esenţiale, strict necesare.

Cu toate acestea te numesc doctor, când eu nu-ţi mai sunt demult pacient. Adesea mă plâng că nu am timp, iar ziua mi-o umplu cu nimicuri. Adesea televizorul îmi închide ochii, care nu mai privesc lacrimile copiilor abandonaţi, sau ale celor cărora li s-a refuzat dreptul de a se naşte. Adesea muzica îmi acoperă urechile, care nu mai aud ţipetele mamelor lovite si geamătul femeilor de care alţii au profitat. Adesea trăiesc plictisit, fără scopuri înalte. Adesea trăiesc aşteptându-mi mormântul. Şi te numesc învăţător, când eu nu vreau să ascult povaţa ta. Si am crezut ca trăiesc, când de fapt te ucideam pe tine, Dumnezeul meu. Doamne, dă-mi lacrimi să plâng şi voinţă să mă îndrept.

Ajuta-mă să trăiesc, astfel încât nimeni şi nimic să nu mă poată împiedica să iubesc. Să nu mă folosesc de ceilalţi, pentru ca eu să mă înalţ. Să nu fac comerţ cu bârfe. Să plâng condamnarea nevinovaţilor, pe cei care mor de foame şi sete, pe cei care declanşează război, pe cei care lovesc şi înjosesc onoarea lui Dumnezeu. Învaţă-mă să mă simt valoros, să accept că pe mine m-ai ales să îndeplinesc voinţa ta intr-un mod minunat. Să pot zâmbi unui sărac. Să ţin mâna unui duşman. Să ating obrazul unui bolnav. Să aprind flacăra speranţei în cei care nu înţeleg că 50 de ani de suferinţă nu se compară cu o veşnicie fericită şi să umplu minutul trecător cu 60 de secunde de veşnicii depline. Să fiu un om asemenea celui în care s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu. Să descopăr că important nu este ce am în viaţa, ci pe cine am alături. Să fac ca truda vieţii mele să nu rămână o grămadă de ruine. Să trăiesc iubind, chiar dacă oamenii mă acuză că am mască de sfânt şi de înţelept.

Şi acum te mai rog, Doamne, fă-mă să înţeleg că, de vreme ce te-am găsit, trebuie să continui drumul împreună cu tine. Ajuta-mă să păşesc pe calea adevăratei vieţi şi să trăiesc din nou. Prin Cristos Domnul nostru. Amin

 

Tatăl Nostru…  Bucură-te Marie…   Slavă Tatălui….

 

 

Binecuvântarea Finală

 

Toți sa adorăm fierbinte

marea Taină din altar;

Ce-a fost scris în Legea Veche

facă loc la noul dar;

ce e peste simț și minte

să ne dea-al credinței har.

 

Tatălui dați închinare,

Cinste, laudă și cânt;

Fiului, fără-ncetare,

Slavă-n cer și pe pământ;

Pururi binecuvântare

Fie Duhului preasfânt. Amin.

C. Tu le-ai dat lor pâine cerească,

P. având in sine orice plăcere.

C.  ne rugăm:

Dumnezeule, care ne-ai lăsat în acest sacrament minunat memorialul morții și învierii tale, dă-ne, te rugăm, harul ca astfel să cinstim sfântul mister al trupului și sângelui tău, încât să simțim necontenit în noi roadele răscumpărării tale. Tu, care viețuiești și domnești în vecii vecilor.

P. Amin

 

C./ P. Lăudați-l pe Domnul neamurilor, Lăudați-l toate popoarele.

Osana, osana, osana Fiului lui Dumnezeu

 

C.Căci peste noi a revărsat Domnul veșnica lui milostivire.

și adevărul Domnului rămâne întotdeauna. P.

 

C.Slavă Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh,

precum era la început și acum și pururea

și în vecii vecilor. Amin. P.

 

C. Să adorăm în veci preasfântul Sacrament!

P. Să adorăm în veci preasfântul Sacrament!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}