Marți din săptămâna a 5-a din Post – 1

In 8,21-30

În textul evangheliei de astăzi, îl vom auzi pe Isus spunând, Nu fac nimic de la mine, ci vorbesc ceea ce m-a învățat Tatăl….pentru că eu fac întotdeauna ceea ce îi place (v. 28,29). Prin aceste cuvinte Isus se folosește de imaginea unui ambasador. Că el este ambasadorul Tatălui în lume și pentru noi. Un ambasador este autorizat să reprezinte Imagini pentru jesus sentțara sa. El vorbește, nu în numele lui ci în numele celui care l-a trimis, având datoria și responsabilitatea de a interpreta voia celui care îl trimite plin de încredere, celor cărora este trimis. Cristos, este ambasadorul Tatălui, care se potrivește acestei imagini, a ambasadorului fiindcă proclamă faptele adevărului și promisiunile lui. El ne îndeamnă, pe noi păcătoși să primim reconcilierea lui Dumnezeu și mesajul său, vestea sa cea bună a împărăției. Figura ambasadorului ilustrează autoritatea pe care o are Cristos dar și faptul că el este fidel față de misiunea sa, față de misiunea unui care a fost trimis de către Tatăl.

Și noi Creștini suntem ambasadori lui Cristos sau cei care au fost trimiși de el pentru a vorbi și pentru a face în numele lui. Noi spunem și facem, însă nu pentru propriul nostru bine, ci pentru creșterea împărăției lui Dumnezeu, aici pe pământ, astfel încât Dumnezeu să poată fi cunoscut de către toți.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}