Marți din săptămâna a 5-a din Post – 2

In 8,21-30

În textul evangheliei de astăzi îl vom auzi pe Isus cum vorbește despre despărțire. Și îl vom auzi spunând, Voi sunteţi de jos, eu sunt de sus; voi sunteţi din lumea aceasta, eu nu sunt din lumea aceasta. Despărțirea este cea mai întâlnită manifestare, nu este nimic altceva decât un act de diviziune. Face parte din viața noastră, parte care nu e pe placul nostru fiindcă presupune un proces dureros, tristețe, regret, ură, durere și lacrimi. Tânjim să ne reunim cu cei de care am fost despărțiți.

Imagini pentru jesus speakingOmenirea a fost separată de mult de Dumnezeu. Dumnezeu nu și-a întors spatele de la noi, ci noi suntem cei care ne-am întors spatele de la el, prin păcat. Însă, Dumnezeu dorește ca noi să fim reuniți cu el, iar pentru a putea realiza asta, ni l-a trimis pe singurul său fiu, pe Isus. Isus a trăit în mijlocul nostru, însă nu a fost nici măcar o clipă separat de Tatăl. Isus a dat dovadă de faptul că omul nu trebuie să fie separat de Dumnezeu, și că el este un exemplu viu, din moment ce are ambele naturi, cea divină și umană. Invitația lui Cristos pentru noi, astăzi e aceea de a-l imita și de a ne reuni cu Tatăl. Iar pentru a putea realiza aceasta va trebui să respingem acele lucruri, aspecte care ne țin separat de el, adică păcatele noastre și dorințele noastre lumești. Altfel, nu vom avea cum să fim complet vii cu el, nici aici dar mai ales nici în viața veșnică. Așa că, tot ce trebuie să facem e să alegem bucuria veșnică cu Dumnezeu în locul întâlnirii cu plăcerile lumești.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}