28 iunie – Sf. Irineu, ep. m. – 1

In 17, 20-26

Sfântul Irineu, pe care biserica îl comemorează astăzi, mai este numit și făcătorul de pace, iar asta datorită neîncetatei sale lupte, pe care a dus-o, împotriva ereziilor din acea vreme. Motiv și pentru care a scris cinci cărți cu numele Adversus haereses care tradus înseamnă Împotriva ereziilor.

Însă, această luptă a sa, împotriva ereziei gnostice, a avut la bază o viață adevărată de rugăciune și de dragoste. Din rugăciune, Irineu își trăgea toată puterea, toată înțelepciunea de care avea nevoie pentru a putea apăra dar mai ales pentru a putea menține acea unitate pentru care și Isus, în textul evangheliei pe care îl vom auzi la această sfântă Liturghie, s-a rugat.

De aceea, astăzi, dar mai ales pe parcursul vieții noastre va trebui să urmăm exemplul sfântului Irineu, dar mai ales al lui Isus, și să ne rugăm, să ne rugăm neîncetat, să ne rugăm pentru toți cei dragi ai noștri, să ne rugăm pentru toți cei nevoiași și care au nevoie de rugăciunile noastre, dar mai ales să ne rugăm pentru aceea unitate pentru care s-a luptat și sfântul Irineu, pe parcursul întregii sale vieți. Însă, important este, să nu ne rugăm mecanic, folosind doar rugăciuni standard din cărți, ci mai ales să ne rugăm cu inima, să vorbim direct cu Isus cu preasfânta Fecioară Maria. Să le adresăm, prin rugăciune, cererile noastre, dorințele noastre, întâmplările noastre, dar mai ales să păstreze unită această turmă a lui Cristos.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?