Search
Close this search box.

Marți din săptămâna a 16-a de peste an – 1

Mt 12,46-50

Isus, în textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, va spune Oricine face voința Tatălui meu din ceruri acela îmi este și frate și soră și mamă. Un lucru e clar, că această afirmație a lui Isus nu trebuie să o înțelegem ca pe o respingere a Mariei, mama sa. De fapt, nu există nici o făptură care să împlinească voința lui Dumnezeu mai perfect decât o făcea preasfânta Fecioară Maria. Dacă a fi discipol al lui Isus însemna să faci voința lui Dumnezeu, în acest caz Maria este prima dintre toți discipoli. Maria, în evanghelii ne este prezentată ca cea care aude cuvântul lui Dumnezeu și îl și face. La Buna vestire, ea spunea Iată slujitoarea Domnului. Facă-se mie după cuvântul său. Sfânta Elisabeta o descria pe Maria ca femeia care crede. Sfântul Augustin spunea că Maria este mult mai Imagine similarămult decât o mamă, ea este mama lui Cristos fiindcă ea a dus la împlinire voința perfectă a lui Dumnezeu, datorită maternității sale fizice. Datorită credinței și prin credința ei a reușit să de-a naștere lui Isus, prin și datorită credinței a fost capabilă să îl zămislească.

Documentul Conciliului al II-lea din Vatican, Lumen Gentium la numărul 58 spune că În timpul propovăduirii lui, a primit cuvintele prin care Fiul ei, punând Împărăția mai presus de relațiile și legăturile trupului și sângelui, i-a declarat fericiți pe cei care ascultă și păzesc cuvântul lui Dumnezeu….așa cum ea făcea cu fidelitate….

Cu alte cuvinte, acest pasaj evanghelic subliniază faptul că fiecare dintre noi trebuie să fie foarte aproape de Isus dacă dorim să împlinim voința lui Dumnezeu. A căuta voința lui Dumnezeu este prima condiție pe care trebuie să o împlinim dacă dorim să fim copii ai lui Dumnezeu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?