25 iulie – Sf. Iacob cel Mare, ap. – 1

Mt 20,20-28

Astăzi celebrăm sărbătoarea sfântului apostol Iacob cel Mare, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus. Iacob era fiul lui Zebedeu, un pescar din Galileea, și al Salomeei, o femeie foarte pioasă. Sfântul Iacob era fratele mai mare al sfântului Ioan evanghelistul.

Sfântul Iacob era numit și Cel Mare, fiindcă îl urma pe Domnul Isus Cristos dinainte-a celuilalt apostol cu același nume, pe care l-am sărbătorit pe data de 3 mai, fiind și primul apostol martirizat.

Iacob a fost ales să fie unul dintre cei 12 apostoli, dându-i-se misiunea de a răspândi vestea cea bună a Domnului și autoritatea de a vindeca și de a alunga diavoli. El a fost și unul dintre cei trei mai apropiați prieteni ai lui Cristos, ceilalți doi fiind Petru și Ioan.

Sfântul Iacob cel Mare a fost primul apostol care a murit ca martir. În timpul persecuției regelui Irod Agripa, în anul 44. Se spune că cel care l-a prins și arestat pe Iacob a fost atât de impresionat de curajul său încât s-a convertit, fiind executat împreună cu apostolul Iacob.

Astăzi, celebrăm sărbătoarea sfântului Iacob cel Mare, sărbătoare care ne îndeamnă să ne dorim cu toți un loc în împărăția Tatălui. De aceea va trebui să urmăm exemplul sfântului Iacob care de bunăvoie a lăsat totul și l-a urmat pe Isus în răspândirea veștii cele bune a Domnului și de convertire a păcătoșilor. Astfel, va trebui să ne reamintim mereu că în ciuda tuturor slăbiciunilor noastre, Isus ne iubește.

 Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?