Joi din săptămâna a 17-a de peste an – 2

Mt 13,47-53

În parabolele sale Isus se folosește adesea de lumea cunoscută a experiențelor umane pentru a putea trasa o lecție despre Împărăția cerurilor. Parabola pe care o vom auzi astăzi este luată din viața pescarilor, asemenea vieții unora dintre discipoli săi care își câștigau existența din Marea Galileii.

După ce se întorc de la pescuit, pescarii încep să separe ceea ce au prins, ce e bun punându-l în coșuri iar ce e rău, interzis prin lege, aruncându-l. Această parabolă vrea să scoată în evidență  sfârșitul lumii, moment în care Dumnezeu va revela ceea ce este autentic și ceea ce este fals din viețile noastre. Fiindcă în ziua de astăzi, binele și răul Imagini pentru fisherman jesusadesea apar ca ceva ce nu sunt. Oameni numesc răul bine iar binele rău. Însă, la sfârșit, îngeri vor separa ceea ce e viclean și rău de ceea ce e drept asemenea pescarilor.

Putem observa în această parabola o invitație la discernerea acțiunilor noastre acum, și să nu așteptăm până la sfârșitul lumii, care din ele sunt plăcute lui Dumnezeu și care nu sunt. Asemenea pescarilor care separă ce e bun de ce e rău imediat ce ajung la mal, tot la fel și noi va trebui să facem o practică constantă în viață, de a ne uita la viețile noastre la finalul zilei și să observam, să analizăm ce a fost pe placul lui Dumnezeu și ce nu a fost. Va trebui să nu ne uităm doar la faptele sau gândurile noastre pentru a vedea dacă au fost conforme cu legile externe ci va trebui să mergem la rădăcina faptelor, la calitatea ființei noastre de a da naștere faptelor noastre. Important e de ținut minte miza care se află la mijloc, adică relația noastră de iubire cu Dumnezeu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}