1 august – Sf. Alfons Maria de Liguori – 1

Mt 5, 13-19

 

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, vom avea ocazia să îl ascultăm pe Isus spunându-le celor 12 apostoli ai săi că cel care va încălca una dintre aceste porunci mai mici şi-i va învăţa astfel pe oameni va fi numit cel mai mic în împărăţia cerurilor. Dar dacă cineva le va împlini şi va învăţa astfel, acesta va fi numit mare în împărăţia cerurilor.

Imagini pentru Alphonsus LiguoriSfântul Alfons Maria de Liguori pe care îl comemorăm astăzi, s-a luptat întreaga sa viață, dar mai ales după ce fusese sfințit preot la vârsta de 30 de ani cu rigorismul ianesnit, proclamând primatul iubirii și exigențele iubirii spunând Iubiţi-l pe Dumnezeu şi vă veţi elibera de toate, după cum și Isus îi învăța pe discipoli în textul evangheliei pe care îl vom auzi.

Ceea ce dorește să ni se transmită prin această sărbătoare e faptul că și noi va trebui să îl iubim pe Dumnezeu și pe aproapele asemenea sfântului Alfons dar mai ales asemenea lui Isus și că va trebui să urmăm exemplul acestui mare sfânt care a ales, a făcut jurământ că nu va pierde nici o clipă inutil, fără rost, a făcut jurământ că va împlini toate aceste porunci și că le va învăța și oamenilor.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}