Search
Close this search box.

Joi din săptămâna a 19-a de peste an – 2

Mt 18,21-19,1

În textul evangheliei de astăzi, îl vom auzi pe Petru spunând Doamne, de câte ori să-l iert pe fratele meu care greșește împotriva mea? Însă Isus îi spune, Nu-ți spun până la șapte ori, ci până la șaptezeci de ori șapte. Cu toate că Petru de meserie era pescar, și că era obișnuit cu numerele el tot nu a înțeles ce îi spusese Isus.

Întregul mesaj al evangheliei pe care îl vom auzi astăzi este necesitatea de a continua să iertăm o persoană, mai ales că Dumnezeu face la fel cu fiecare dintre noi. El nu ne refuză niciodată iertarea, ci ne-o acordă de fiecare dată când i-o cerem.

De ce oare, e atât de greu pentru unii dintre noi să iertăm?  Fiindcă ne suntem preocupați de durerea pe care ne-a provocat-o acele persoane. De cele mai multe ori dorim ca și ei să sufere, să aibă parte de aceiași durere pe care ne-au provocat-o ei.

În astfel de momente, gândiți-vă la Isus răstignit. Se gândea Isus la durere când era condamnat să moară pe cruce? Își dorise Isus ca oameni care l-au răstignit să aibă parte de aceiași moarte? Ba din contră, tâlharului răstignit cu el i-a spus Astăzi, vei cu mine în paradis. Iar celorlalți le-a spus Tată, iartă-i căci nu știu ce fac.

Textul evangheliei de astăzi, ne invită să aruncăm o scurtă privire asupra relațiilor noastre cu ceilalți. Ne invită să luăm inițiativa de a începe procesul de vindecare și de iertare. Domnul nostru a concentrat toate aceste gânduri într-o singură rugăciune pe care o rostim mereu la sfânta Liturghie, și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Așa că rugați-vă cât mai des aceasta.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?