27 august – Sf. Monica – 1

Lc 7,11-17

Marele sfânt Ambrozie din Milano spusese la un moment dat că Nu e posibil ca fiul atâtor lacrimi să piară. Această replică a episcopului caracterizează întreaga viață a sfintei Monica, pe care o comemorăm astăzi. Sfânta Monica a fost mama marelui sfânt August episcop și mare învățător al Bisericii pe care îl vom comemora mâine.

Viața sfintei Monica a fost caracterizată de către două lucruri principale. În primul rând de lacrimi, de foarte multe lacrimi vărsate atât pentru fiul ei mai mare Augustin care o nemulțumea prin purtarea lui nedemnă cât și pentru soțul ei Patriciu care pe lângă faptul că era un păgân mai era și violent și desfrânat. Iar în al doilea rând de tăcere, Imagini pentru saint monicarăbdare dar mai ales de rugăciune. Rezultatul? După 30 de ani de rugăciune, răbdare și tăcere a reușit să obțină convertirea soțului ei Patriciu, când acesta era pe moarte, fiind botezat. Și tot datorită rugăciunii și răbdării, după 16 ani a reușit să obțină și convertirea fiului ei mai mare Augustin, în brațele căruia a și murit la Ostia.

Viața sfintei Monica, ar trebui să fie un model pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru toate mamele creștine. Un model de viața creștină, de viață de rugăciune necontenită pentru cei dragi ai noștri, ca Domnul să îi aducă și să îi păstreze alături de el și de calea ce duce la el.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05, 06,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?