Search
Close this search box.

Sâmbătă din săptămâna a 21-a de peste an – 1

Mt 25,14-30

 

Textul evangheliei de astăzi ne va vorbi despre parabola talanților. Un talant reprezenta o cantitate enormă de bani. În moneda Romană a primului secol după Cristos, un talant era echivalentul a 6 000 de dinari. Un dinar era echivalentul salariului, plații, pentru o zi de muncă la o persoană obișnuită. Astfel un talant era echivalentul a 20 de ani de muncă, doi talanți echivalentul a 40 de ani de muncă, cinci talanți a 100 de ani de muncă, așa că Imagini pentru talent storyapare întrebarea, cine ar putea încredința o sumă atât de mare cuiva? Stăpânul din parabola de astăzi, a încredințat servitorilor săi diferite sume de talanți dându-le porunca să aibă grijă de ei până la întoarcerea lui. Servitorii cei buni au făcut după cum le spusese stăpânul, așa că, cu talanți lor, au obținut alți talanți, însă al treilea servitor și-a îngropat talantul.

Talanți mai pot fi înțeleși și ca daruri naturale primite de la Dumnezeu. Dumnezeu ne-a dat atât de multe daruri, haruri. Aceste daruri  reprezintă tot ceea ce am primit de la el, precum, viața noastră, averea, familia, prieteni, înțelepciunea, voința liberă, sacramentele, abilitățile, talentele, credința, speranța și iubirea și multe altele asemenea.

Ceea ce ne cere Isus astăzi e ca noi să aducem mult rod cu aceste daruri, haruri primite de la Dumnezeu. Să nu le îngropăm și să le păstrăm asemenea servitorului rău, ci să le punem în practică, să ne folosim de ele, așa cum trebuie pentru a aduce mult rod.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?