1 octombrie – Ss. Tereza a Pruncului Isus, fc. înv. – 1

Mt 18, 1-4

Astăzi, la început de lună octombrie, care pe lângă faptul că este închinată sfintei fecioare Maria, este și luna misiunilor și misionarilor, Biserica o comemorează pe Sfânta Tereza a pruncului Isus, patroana principală a misiunilor alături de sfântul Francisc Xaveriu.

Sfânta Tereza este sfânta care își prezintă propriul mesaj într-un mod extrem de simplu, Imagini pentru Therese of the Child Jesusacela de a urma, calea cea îngustă prin recunoașterea micimiei și prin abandonarea cu încredere înfinitei bunătăți a lui Dumnezeu, asemenea unui prunc în brațele mamei sale. Același îndemn îl vom auzi și în textul evangheliei de astăzi, când Isus va spune că dacă nu vă veți întoarce și nu veți deveni asemenea copiilor, nu veți intra în împărăția cerurilor.

Sfânta Tereza a pruncului Isus, deși a trăit foarte putin, având doar 24 de ani în momentul în care a murit, s-a deosebit și s-a făcut remarcată prin umilința, simplitatea și deplina încredere în Dumnezeu de care a dat dovadă în viața de zi cu zi din mănăstire.

Astfel, ceea ce trebuie să ne însușim noi, astăzi de la sfânta Tereza a pruncului Isus, este tocmai această umilință, simplitate și deplină încredere a sa iubirea infinită a sa. Să dăm și noi dovadă de aceastea dar mai ales să le practicăm zi de zi, oriunde ne-am afla.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?