Sâmbătă din săptămâna a 27-a de peste an – 1

Lc 11,27-28

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum o femeie din mulțime strigă și o laudă pe mama lui Isus fiindcă Isus îi este fiu. Ea este binecuvântată. Prin aceasta ea reducea maternitatea divină a Mariei la o simplă maternitate fizică a lui Isus.  Însă Isus o corectează pe această femeie spunându-i, Mai degrabă fericiţi sunt aceia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc!

Are, oare, Isus astăzi o atitudine mai puțin plăcută față de mama sa? Dacă stăm să ne gândim, cel mai bun dintre fii unei mame, nu și-ar trata mama în acest fel chiar dacă aceasta nu este una foarte bună. Sau, probabil, Isus neagă onoarea ei de a fi mamă? Unii Imagini pentru jesus and womenautori Mariani, referitor la acest pasaj spuneau că Isus nu o minimiza pe Maria. De fapt Isus acceptă faptul că Maria este binecuvântată pentru că este mama lui și că acesta este singurul ei privilegiu pe care toate celelalte mame nu îl vor putea lua de la ea. Însă ea este binecuvântată, mai mult, pentru faptul că ea este atât ascutătoarea cuvântului lui Dumnezeu dar și o foarte bună păstrătoare.

Astfel, prin a asculta cuvântul lui Dumnezeu și prin a-l pune în practică, noi ducem la îndeplinire voința Tatălui în circumstanțele zilnicile ale vieții noastre. De asemenea, făcând aceasta, urmăm și imităm exemplul mamei lui Isus. Fiindcă Maria este modelul nostru în modul în care trebuie să acceptăm cuvântul lui Dumnezeu cu credință. Ea este modelul nostru de discipol.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}