Sâmbătă din săptămâna a 27-a de peste an – 2

Lc 11,27-28

Textul evangheliei de astăzi este și el unul dintre cele mai scurte din întregul an. Și totuși conține unele reacții destul de puternice. Unii scolastici Mariani, țin neapărat să menționeze că Isus nu o cobora mai prejos pe mama sa Maria. Pe de altă parte, unii frați mai fundamentaliști se folosesc de acest pasaj pentru a sugera faptul că Maria nu este deloc atât de importantă.

Aceste reacții ratează adevăratul scop al textului. Isus dorește să scoată în evidență doar faptul că cel mai important lucru în ziua de astăzi e acela de a asculta glasul lui Dumnezeu și de a-l păstra. Pentru noi, creștini, Maria se încadrează în acest scop mai bine decât oricine altcineva. Ea este modelul nostru asupra modului în care trebuie să acceptăm cuvântul lui Dumnezeu în credință.

Ar fi greșit oare dacă am vedea și partea amuzantă din acest fapt?  Probabil că femeia avea unul sau mai mulții fii care nu se ridicau la așteptările ei așa că ea a răbufnit în a o lăuda pe mama unui asemenea fiu ca Isus. Îmi pot imagina cu ușurință zâmbetul de pe fața lui Isus când i-a dat răspunsul. Acest răspuns ar putea fi și o învățătură pentru toți părinți. Comparările pot fi extrem de periculoase dar mai ales această comparare a copilului tău cu cel al altor părinți pot provoca daune extrem de serioase. Există doar un Isus și o Marie și nimeni nu poate fi exact asemenea lor. Iar asta e adevărat cu toți copii. Fiecare e unic și are propriile daruri, talente, abilități și aptitudini. E normal să fim mândri de realizările propriilor noștri copii. Însă de ceea ce nu e nevoie e de a fi invidioși pe toți ceilalți. Cel mai important lucru e că cu toți suntem ascultători și înfăptuitori ai cuvântului lui Dumnezeu și că fiecare dar de la Dumnezeu este folosit în conformitate cu voința sa. Atunci noi vom fi cei care suntem cu adevărat binecuvântați.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/storage/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}