Search
Close this search box.

17 octombrie – Sfântul Ignațiu de Antiohia – 1

In 12, 24-26

În textul evangheliei de astăzi, îl vom auzi pe Isus, spunându-ne că Dacă bobul de grâu care cade în pământ nu moare, rămâne singur, însă dacă moare aduce mult rod. Cu alte cuvinte, dacă noi, care suntem boabele de grâu, nu începem să punem în practică tot ceea ce ne-a învățat Cristos, pentru a deveni buni și adevărați creștini, vom rămâne singuri, atât aici pe acest pământ, cât mai ales în viața veșnică, însă dacă punem în practică, vom aduce mult rod, vom aduce rod îmbelșugat. Asemenea martirilor din biserica primelor secole, care prin exemplul lor, prin exemplul vieții lor și a martiriului lor, au reușit să aducă rod îmbelșugat.

Imagini pentru Ignatius of AntiochUn astfel de martir este și sfântul Ignațiu de Antiohia, pe care îl comemorăm astăzi. Istoricul Eusebiu, scria despre sfântul Ignațiu că acesta a fost trimis din Siria la Roma, unde avea să fie sfâșiat de fiare din cauza mărturiei lui pentru Cristos. Pe lângă această mărturie supremă a vieții lui, sfântul Ignațiu a luptat necontenit pentru unitatea Bisericii, și pentru unitatea tuturor în Cristos, scriind în total șapte epistole adresate Bisericilor din Asia, cele mai cunoscute fiind cele către Efes și Magnezia.

Dorința Sfântului Ignațiu a fost aceea de el să devină o pâine imaculată a lui Cristos, din grâul măcinat de dinții fiarelor. Această dorință, de a deveni o pâine imaculată a lui Cristos, ar trebui să o avem cu toți, dar mai ales să căutăm cu toți zi de zi, de-a lungul vieții noastre.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?