22 OCTOMBRIE – SF. IOAN PAUL AL II-LEA

In 21, 15-17

 

În textul evangheliei de astăzi, vom avea ocazia să ascultăm misiunea pastorală pe care sfântul apostol Petru o primește de la Isus. Vom avea ocazia să ascultăm tripla întrebare a lui Isus adresată lui Petru, dacă îl iubește. Urmat imediat de răspunsul lui Isus de a avea grijă de turma sa, de toate oile sale.

De aceiași iubire necondiționată față de turma Domnului, a dat dovadă și sfântul papă Ioan Paul al II-lea pe care îl comemorăm astăzi. Iubire care l-a determinat să ne lase o Imagini pentru saint john paul iibogată moștenire ce constă, mai ales în bogatul său magisteriu, adică numeroasele sale scrieri, dar mai ales promulgarea Catehismului Bisericii Catolice și a Codului de Drept Canonic. Iubire care l-a și ajutat să de-a dovadă de o adevărată grijă pastorală extraordinară, mai ales față de familii,  de tineri și bolnavi, grijă care la și determinat să facă numeroase vizite în întreaga lume.

Ceea ce trebuie să ne însușim noi astăzi de la sfântul papă Ioan Paul al II-lea, este tocmai această iubire a sa față de turma Domnului, această iubire de care și noi va trebui să dăm dovadă cu toți cei din jurul nostru, mai ales față de cei bolnavi și nevoiași.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}