Marți din săptămâna a 29-a de peste an – 1

Lc 12,35-38

În textul evangheliei de astăzi, vom vedea cum Isus îi îndeamnă pe discipoli săi să fie vigilenți și alerți asemenea servitorilor ce se pregătesc pentru sosirea Fiului Omului. Isus compară venirea Fiului Omului cu un stăpân ce sosește târziu în noapte. El așteaptă ca servitori săi buni să fie pregătiți și cu ușa deschisă la momentul potrivit.

Imagine similarăAsemenea unor buni servitori, și noi va trebui să ne întrebăm, ce fel de pregătiri am făcut sau avem de făcut pentru sosirea stăpânului nostru, pentru sosirea Domnului nostru Isus Cristos, dacă el va apărea astăzi, mâine sau poimâine? Sau mai bine zi, ne permitem, nouă înșine, să adormim și să nu ne pregătim pentru sosirea sa neașteptată prin rugăciune, slujirea celor săraci și a bisericii și prin respectarea poruncilor lui Dumnezeu?

În astfel de momente amintiți-vă de acel tânăr bogat care dorea să dobândească viața veșnică, care s-a întors întristat la casa sa, fiindcă nu era gata să renunțe la toate bunurile și avuția lui pentru a-l putea urma pe Cristos. Amintiți-vă de ceea ce a spus Cristos în acel moment, Cât de greu vor intra în împărăţia lui Dumnezeu cei care au bogăţii!

Cât de greu va fi pentru noi să intrăm în împărăția lui Dumnezeu dacă nu ne pregătim și nu ne deschidem inimile pentru sosirea sa în momentul în care nu ne vom aștepta.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?