Search
Close this search box.

Marţi din săptămâna a 31-a de peste an – 1

Lc 14,15-24

În textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi, Isus va vorbi despre acești oaspeți care sunt nerecunoscători și care au refuzat invitația lui Dumnezeu la banchet. Mulți scriitori creștini au numit acest banchet, banchetul vieții, denumire care, cel mai probabil, au luat-o de la un scriitor latin din primul secol dinainte de Cristos pe nume Lucretius, care vorbea despre banchetul vieții, în lungul și faimosul poem filosofic, De rerum natura.

Ce ne poate spune un banchet regal despre împărăția lui Dumnezeu? Un rege sau domn, Imagini pentru wedding banquet parableîn mod normal, trimite invitațiile cu mult înainte, la toți supuși săi, pentru ca ei să aibă destul timp pentru a se pregăti pentru banchet. Raiul Biblic este frecvent descris ca o celebrare a unui banchet de nuntă dat de Dumnezeu. Vestea cea bună este aceea că cu toți suntem invitați la cel mai important banchet dintre toate. Însă Isus, în parabola de astăzi, a acestui banchet, prezintă o situație neașteptată, în momentul în care cei invitați, adică și noi, inventează scuze. Cât de jignitor e ca oaspeți invitați să refuze invitația regelui în momentul în care sosește momentul celebrării. Ei au tratat cererea regelui ca pe un lucru lipsit de importanță fiindcă și-au pus propriul interes mai presus de al lui.

Dumnezeu ne invită zi de zi la banchetul său euharistic, pentru ca noi să ne putem hrăni cu cuvântul său Dătător de viață, cu Trupul și Sângele său, și cu Duhul.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?