Luni din săptămâna a 31-a de peste an – 2

Lc 14,12-14

 

Cuvintele lui Isus din textul evangheliei de astăzi ne fac să reflectăm asupra motivelor ce stau în spatele generozității. Ce este generozitatea? Este obiceiul de a da, liber, fără constrângere. Însă pot exista diverse motive în spatele generozității.

Putem fi generoși fiindcă sperăm să obținem ceva în schimb sau pentru a fi lăudat de alți. Însă acesta se numește egoism. Putem fi generoși în a ne simți superiori. Putem fi Imagini pentru jesus crowdgeneroși fiindcă stă în natura noastră să fim sau că nu putem să nu ajutăm sau să împărtășim. Putem fi generoși din recunoștință față de Dumnezeu care a fost atât de generos cu noi. Acest ultim tip de generozitate este cel mai bun dintre toate. La urma urmei, Dumnezeu a dat primul, el s-a dat pe sine însuși pentru noi în și prin fiul său Isus Cristos. Misterul întrupării este ultima dovadă a generozității sale.

Generozitatea înseamnă a împărtăși ceea ce avem și ceea ce suntem pentru a influența lumea din jurul nostru, pentru a o face mai bună. Chiar și un mic cadou, împărtășirea unui lucru mic poate avea un efect imens asupra oamenilor din jurul nostru. Un mare înțelept spusese că Mii de lumânări pot fi aprinse dintr-o singură lumânare, iar viața lumânării nu va fi scurtată. Fericirea nu poate descrește niciodată dacă este împărtășită. Un alt înțelept a spus, adevărata bogăție a unei persoane e ceea ce el sau ea face în lume.

 

Alte opțiuni: 01, 02, 03,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?