17 noiembrie – Sfânta Elisabeta a Ungariei – 2

Lc 6,27-38

In textul evangheliei de astăzi, îl vom auzi pe Isus vorbindu-ne despre iubirea față de dușmani. Isus ne îndeamnă astăzi să facem bine celor care ne urăsc, să ne rugăm pentru aceștia, iar celor care ne cer anumite lucruri să le dăm și să nu le cerem apoi înapoi.

Aceste lucruri le-a pus foarte bine în practică Sfânta Elisabeta a Ungariei, în scruta sa Imagini pentru Elizabeth of Hungaryviață. O viață scrută însă plină de roade multe, o viață trăită în foarte multe și incredibile umiliri, umiliri pe care le-a suportat cu iubire, pe care le-a suportat cu ajutorul rugăciunii, rugăciuni dedicate celor care o umileau. O viață scurtă dar trăită cu multă bunăvoință.

Ca terțiară franciscană, a fost mereu preocupată de meditarea celor cerești, îmbrățișând o viață de o totală sărăcie, înființând un spital în care ea însăși îi îngrijea pe cei bolnavi.

Ceea ce trebuie noi să ne însușim de la această sfântă pe care o comemorăm astăzi, e tocmai această putere a ei de a suporta umilirile, oricât de mari ar fi ele, de a le suporta cu bunăvoință. După care să avem curajul să ne rugăm pentru toate aceste persoane care ne-au umilit, care ne-au dorit sau care ne-au făcut răul.  Să avem curajul de a pune în practică tot ceea ce ne va învăța Isus prin textul evangheliei de astăzi.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?