Search
Close this search box.

30 noiembrie – Sfântul Andrei, apostol – 1

Mt 4,18-22

 

Astăzi Biserica celebrează sărbătoarea sfântului apostol Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Isus și fratele sfântului Apostol Petru.

În comparație cu ceilalți apostoli precum Petru și Paul, sfântul apostol Andrei nu obținut realizări prea mari, asemenea celor doi.  Cunoaștem că și el era un pescar, asemenea lui Petru, fratele său, amândoi fiind originari din Betsaida. Că și el a fost un discipol al sfântului Ioan Botezătorul. Că datorită mărturiei acestuia, Andrei a fost luminat în a-l recunoaște în Isus pe Mesia, făcându-l părtaș de această descoperire și pe fratele său Petru. Mai cunoaștem că la Tiberiada, miracolul înmulțirii celor cinci pâini și a celor doi peștișori a avut loc datorită informației adusă de Andrei, că se află un băiețel care le deține.

Imagini pentru saint andrewSfântul apostol Andrei, de-a lungul întregii sale vieții a condus oameni la Isus, atât înainte de crucificarea sa cât mai ales după patima, moartea și învierea Domnului. Conform tradiției, Andrei a fost martirizat pe o cruce în formă de x la Patrae în Achaia. Toate aceste informații ne spun și ne relatează despre simplitatea și viața normală pe care a dus-o apostolul.

Însă sărbătoarea de astăzi, a sfântul apostol Andrei poate fi și o bună reamintire pentru noi, ca și noi să împărtășim convingerile noastre religioase cu membri familiei noastre, cu cei mai apropiați prieteni, după cum și Andrei la condus pe fratele său la Isus, și de modul în care Cristos a ajuns să îl cunoască pe Filip, două perechi de frați din același oraș după cum putem citi în evanghelia după Ioan. Familia și prieteni apropiați ar trebui să fie preocuparea principală a misiunii noastre apostolice ca și creștini.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?