Search
Close this search box.

Sâmbătă din săptămâna a 34-a de peste an – 1

Lc 21,34-36

 

Anul liturgic bisericesc a ajuns la final, iar noul an va începe o dată cu ziua de mâine, cu prima Duminică din Advent. Însă vom observa că lecturile de la sfintele liturghii din această săptămână ne-au vorbit și au indicat spre sfârșitul timpurilor, spre sfârșitul lumii. De exemplu, textul evangheliei de astăzi în care îl vom auzi pe Isus spunându-ne să fim vigilenți mereu dar nu oricum, ci în rugăciune.

Imagini pentru jesus and crowdIsus ne-a spus, Vegheați. Această afirmație poate semnifica foarte multe lucruri. Poate însemna, să profiți de orice ocazie când acestea se ivesc, sau să nu irosești timpul aiurea, sau apropierea morții noastre, sau pregătirea pentru cea de-a doua sosire a lui Cristos și a împărăției lui Dumnezeu.

Isus ne-a spus, Vegheați. Viața este prea scurtă iar moartea este sigură iar prin acestea nu vom mai trece încă o dată. Însă tot ne este frică de moarte. Într-o carte a unui vestit autor, putem citi că un profesor îi spune unui fost student de-al său, Cu toți știu că vor muri, însă nimeni nu vrea să creadă. Dacă începem să credem vom și începe să facem lucrurile diferit. Tocmai din cauza acestei frici de moarte, adeseori ne îngropăm capul în nisip. Însă doar prin privirea morții ca scop final al nostru vom ajunge să ne trăim viețile din plin și cu semnificație.

De aceea vă invit, acum la final de an liturgic să ne întrebăm, Există vreo ceva în viața mea, care nu se află în conformitate cu condițiile mele de copil al lui Dumnezeu?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?