18 decembrie – 2

Mt 1,18-24

Cu toți avem, în viață anumite persoane semnificative pe care le considerăm modele, pe care le urmăm. Ori de câte ori privim la ei ne simțim inspirați. Virtuțile și valorile lor sunt adevărate exemple, strălucitoare pentru noi. Textul evangheliei pe care îl vom auzi astăzi ne va prezenta o astfel de persoană, ne va prezenta un astfel de model de urmat, în persoana Sfântului Iosif. Însă ce anume e de admirat la sfântul Iosif?

Imagini pentru saint josephÎn primul rând, dreptatea. El e o persoana care a fost mereu dreaptă și cum trebuie înaintea lui Dumnezeu și în fața oamenilor. Datorită acestei virtuți Iosif a decis să nu o facă de rușine pe fecioara Maria când a aflat că aceasta zămislise un fiu. În acea clipă Iosif nu cunoștea adevăratul scop, adevărata situație a Mariei. În al doilea rând, admirăm la Iosif, spiritul său de corectitudine și dreptate. Iosif a refuzat să o judece și să o condamne pe Maria. Iosif i-a dat Mariei beneficiul dubiului, că e posibil să nu fie chiar așa precum pare. În al treilea rând, sfântul Iosif a decis să sufere în tăcere, decât să creeze o scenă sau un scandal după cum ar fi făcut mulți alți.

Se spune că Virtutea include propria răsplată. În cazul lui Iosif, Dumnezeu era recompensa lui, mai ales că Domnul i-a explicat lui Iosif, în vis despre situația Mariei. Acest fapt ne conduce spre alte virtuți ale sfântului Iosif, adică o credință profundă în Dumnezeu și ascultarea voinței sale.

Astfel, nu e de mirare că Iosif este sfântul pe care îl avem astăzi. Modelul nostru continuă să ne inspire cu virtuțile sale, aceleași virtuți cu care el i-a plăcut Domnului.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}