Search
Close this search box.

20 decembrie – 2

 Lc 1,26-38

În textul evangheliei de astăzi, vom avea ocazia să observă că acesta nu începe cu ceea ce a făcut Maria, ci începe cu ceea ce a făcut Dumnezeu prin Maria. Când Maria a fost aleasă pentru a fi mama fiului lui Dumnezeu, nu a fost aleasă ca recompensă, ca răsplată pentru munca ei plină de devotament, plină de dedicare sau ca pe un răspuns al rugăciunilor Mariei. Ci mai degrabă, decizia lui Dumnezeu de a o alege pe Maria este un rezultat al libertății lui Dumnezeu de a o alege pe Maria, dintre toate femeile, alegerea sa Imagini pentru annonciationa făcut-o vrednică, după cum iubirea lui Dumnezeu e cea care a făcut-o plină de har. Acest adevăr este reflectat în răspunsul Mariei adresat la salutul Elisabetei,  Sufletul meu îl preamărește pe Domnul şi duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu, căci a privit la umilința slujitoarei sale. Iată, de acum toate popoarele mă vor numi fericită.

Datorită acestei preferințe misterioase a lui Dumnezeu, toate popoarele o numesc fericită. Harul lui Dumnezeu s-a revărsat asupra Mariei cu un scop, pentru o misiune care nu era a ei însăși. Misiunea Mariei, în planul lui Dumnezeu, era aceea de al da pe Isus tuturor generațiilor și tuturor familiilor și oamenilor din lume.

Asemenea Mariei, și noi ne confruntăm cu alegerea lui Dumnezeu pentru noi, asemenea ei și noi suntem provocați să spunem Da. Dumnezeu ne-a ales pe fiecare dintre noi, Dumnezeu are un rol, are o misiune pentru fiecare dintre noi. Dumnezeu așteaptă răspunsul nostru, motiv pentru care ne și dă o libertate completă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?