21 decembrie – 2

Lc 1,39-45

Maria nu a fost doar prima dintre cei care au crezut din Noul Testament ci și primul misionar ce a dus vestea cea bună a iubiri lui Dumnezeu și a puterii sale mântuitoare, verișoarei ei Elisabeta și întregii ei familii. În momentul în care îngerul a revelat faptul că și Elisabeta a zămislit un fiu, în ciuda vârstei ei înaintate, Maria s-a dus în grabă la ea, pentru a-i fi alături în acel moment de bucurie și de așteptare a copilului. În clipa în care acestea două s-au întâlnit s-au îmbrățișat, gest prin care și-au manifestat atât bucuria cât și acceptarea misiunii lor.

Vizita Mariei reprezintă vizita lui Dumnezeu la Elisabeta. Elisabeta experimenta deja așteptarea plină de nerăbdare a zămislirii unui fiu la bătrânețe, dar și tristețea pierderii vocii a soțului ei. Însă imediat ce Elisabeta a auzit salutul Mariei, copilul a tresăltat în pântecele ei. Elisabeta s-a umplut cu Duhul Sfânt și a fost capabilă să recunoască prezența iubitoare a lui Dumnezeu în Maria, astfel fiind consolată, primind noi puteri și rostind cu ardoare o binecuvântare.

Suntem noi oare capabili să recunoaștem blânda și confortabila prezență a lui Dumnezeu în mijlocul calendarului nostru zilnic destul de încărcat? Ieșim noi, asemenea Mariei, pentru a împărtăși iubirea lui Dumnezeu celorlalți? Când a fost ultimul moment în care am rostit cu ardoare o binecuvântare și o mulțumire lui Dumnezeu care ni l-a dat în dar pe preaiubitul său fiu?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?