5 ianuarie – 1

In 1,43-51

 

În textul evangheliei de astăzi, vom vedea cum Isus îl cheamă pe Filip, îl cheamă să fie cu el și să aibă parte de experiența lui Cristos. Filip însă nu poate ține asta pentru el, ci îi spune și lui Natanel despre Isus pentru ca și acesta să aibă parte de aceiași experiență a lui Isus. Însă Natanel e sceptic și îndoielnic, asupra faptului că Mesia poate veni din Nazaret. Poate fi ceva bun din Nazaret? îl vom auzi spunând. El făcea referință la locul natal al lui Isus, Nazaret. Nazaretul era un sat vecin, un loc lipsit de importanță. Am mai tot spus și în alte ocazii, că nu trebuie să judecăm o carte după copertă. Ei bine, Imagini pentru jesus calls philip and nathanaelprejudecățile și prejudiciile adesea ne previn de la a vedea frumusețea, măreția și potențialul persoanei ce se află în fața noastră. Iar relatarea din textul evangheliei de astăzi ne arată o astfel de prejudecată, prejudiciu. Cealaltă e judecarea celorlalți în funcție de trecutul lor. Natanel a căzut într-o astfel de capcană când a rostit aceste cuvinte.

Isus dorește să ne reamintească astăzi, tuturor că indiferent de trecutul pe care îl avem, cu toți suntem bine primiți să îl urmăm. Este o adevărată consolare să știm că în momentul în care ne cheamă Domnul, nu ne cere astfel de calificări precum, certificate, diplome, statutul în viață, educația și altele ci doar voința noastră de a-l urma. Da, Dumnezeu nu îi cheamă doar pe cei care merită, ci mai ales pe cei care doresc.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?