Search
Close this search box.

Rugăciunea credincioșilor – Epifania Domnului

Să-l invocăm pe Dumnezeu pentru ca lumina Duhului Sfânt să lumineze pe toți oamenii pentru a găsi siguranța că numai în Cristos se află adevărata viață și libertate. Să spunem împreună:

R. Ascultă-ne Doamne!

 

Pentru, Sfântul nostru Părinte Papa și pentru toți lideri Bisericii, ca ei să poată să ajungă la oameni cu mesajul vindecării, atât al acestei lumii cât și al mântuirii lor. R.

Pentru conducători noștri civili, ca ei să poată ajuta la binele spiritual și practic al tuturor cetățenilor și să poată oferi cu generozitate tot ajutorul pe care îl pot da celor aflați în nevoie. R.

Pentru cei bolnavi, în vârstă, depresivi, singuri și pentru cei cărora le lipsesc înțelepciunea mântuitoare a lui Cristos, ca prin grija noastră și ei să poată să atinge plinătatea vieții de aici cât și cea viitoare. R.

Pentru cei tineri ca ei să nu se mai concentreze asupra lor însăși, bogăției, puterii și faimei ci să fie conștienți de responsabilitatea de a umbla în lumina înțeleaptă a lui Dumnezeu, și de a fi plini de credință și mâni grijulii pentru cei din jurul lor. R.

Pentru noi înșine, ca noi să putem primi cum se cuvine pe toți oameni ca frați și surori ale noastre în Cristos, și să ne aprofundăm propria credință, speranță și caritate în lumina adevăratei înțelepciuni a lui Cristos, ca să putem fi adevărate lumini salvatoare pentru familiile și comunitatea pe care o iubim. R.

Pentru cei răposați care au trecut din această lume, ca ei să ajungă în casa lor cerească, mai ales pentru cei dragi ai noștri, frați și surorile noastre din comunitatea noastră, care au murit de curând sau ale căror aniversări au loc în acest timp. R.

Dumnezeule, Tată al milostivirii, care prin Cristos ne-ai descoperit iubirea ta,  dă-ne harul să te găsim și să te iubim. Îți cerem aceasta prin același Cristos Domnul nostru. Amin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?