11 ianuarie

Lc 5,12-16

 

În textul evangheliei de astăzi îl vom vedea pe Isus cum vindecă un lepros. De ținut minte e faptul că Isus nu a vindecat de la distanță. Luca ne spune că Isus și-a întins mână, l-a atins și i-a spus, Vreau. Fii curăţat! Isus a riscat contaminarea și condamnarea fiindcă știa că adevărata vindecare vine prin implicare, nu prin respingere și condamnare, și prin disponibilitatea de a risca atingerea celorlalți într-un mod grijuliu și plin de iubire. După cum a făcut Isus, tot la fel va trebui să ne facem și noi unii altora.

Imagini pentru JESUS AND LEPRECine sunt leproși de astăzi? Ei sunt cei care, societatea noastră sau noi, îi considerăm nevrednici de iubirea noastră. Leproși sunt un simbol a celor a căror demnitate și respect sunt extrem de mici în ochii noștri.

Exemple de leproși moderni, sunt foarte multe, probabil că cel mai cunoscut caz dintre toate privește acele persoane care suferă de Sida. Cu alte cuvinte, ei nu doar că suferă din cauza durerii fizice ci și de durere psihică, aceea de a nu fi acceptați. Aceste persoane sunt cel mai adesea abuzați și respinși. Ei sunt din punct de vedere moral și fizic judecați ca fiind necurați. Le refuzăm respectul și demnitatea. Cel mai adesea, tot ceea ce vedem e propria lor boală în loc să îi vedem ca pe niște ființe umane făcute după chipul și imaginea lui Dumnezeu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?