10 ianuarie

Lc 4,14-22a

 

În textul evangheliei de astăzi, îl vom vedea pe Isus înapoi în Nazaret unde a participat la slujba de Sabat. Un oficial al sinagogii avea permisiunea să invite pe orice adult evreu, doritor să citească Scriptura zilei și să o explice celorlalți adunați de față. Cartea din care se citea era determinată de timp însă pasajul scripturii care trebuia citit și explicat era lăsat la alegerea celui care citea și explica.

Imagini pentru jesus synagogueAstăzi, Isus este cel care acceptă această invitație. Iar el era pe punctul de a-și începe viața publică. Însă înainte de a o face, el prezintă oamenilor programul slujirii sale. El le spune oamenilor cine este el și că el este Cel Uns, Cristos și Mesia și ceea ce dorește el să facă.

Nu știm dacă a fost intenționat sau accidental însă el a citit acest pasaj din cartea lui Isaia, Duhul Domnului este asupra mea: pentru aceasta m-a uns, să duc săracilor vestea cea bună; m-a trimis să proclam celor captivi eliberarea şi celor orbi, recăpătarea vederii, să redau libertatea celor asupriţi; să vestesc un an de bunăvoinţă al Domnului”.

Acesta este programul slujirii lui Isus. El a venit să proclame vestea cea bună a mântuirii, să ne elibereze de captivitatea păcatului, să ne deschidă ochii și să ne elibereze de orbirea spirituală.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?