Search
Close this search box.

21 ianuarie – Sfânta Agneza, fc. m. – 1

Mt 13, 44-46

 

Astăzi, Biserica o comemorează pe una dintre cele mai vestite fecioare martire. Căruia până și părinți Bisericii și sfântul Ambroziu i-au cântat laude. A cărui mormânt a fost împodobit de papa Damasus cu o minunată inscripție în versuri.

Imagini pentru saint agnesÎn această zi a sfintei Agneza, Biserica ne propune spre reflecție parabola comorii și a mărgăritarului, o scrută asemănare a lui Isus, a împărăției cerurilor, pe care a făcut-o pentru a ajuta mulțimea să înțeleagă mai bine împărăția cerurilor, cu ce se seamănă, ce trebuie făcut pentru a putea intra în ea.

Asemenea comorii ascunse într-un ogor și a mărgăritarului neprețuit, și Agneza, și-a apărat comoara, fecioria. A vândut tot ceea ce a avut, și-a dat propria viață, pentru a putea păstra neatinsă propria feciorie, pentru Cristos, pentru mirele ei, pentru împărăția cerurilor.

Ceea ce va trebui noi să ne însușim din exemplul sfintei Agneza e tocmai acest curaj al ei. Curajul ca în momentul în care găsim, în care avem un mărgăritar, o comoară ascunsă, să facem tot ce putem pentru a o păstra. Ca atunci când ne redobândim, comoara unei inimi curate, să facem tot ce ne stă în putință pentru a o păstra curată și neatinsă pentru Cristos și pentru împărăția cerului.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?