22 noiembrie – Sf. Cecilia, fc. m. – 3

Mt 25, 1-13

Astăzi comemorăm una dintre cele mai faimoase martire din perioada imperiului Roman, al cărui nume se regăsește și în Canonul Roman, alături de, Perpetua, Agata, Lucia, Agneza și Anastasia.

De remarcat e faptul că Biserica dedicată ei din orașul Roma, a fost construită exact pe locul în care se afla casa ei, în Transtevere, prima Biserică fiind construită în secolul 4.

Cecilia a fost fiica unei familii creștine extrem de bogate din Roma, ea fiind promisă în căsătorie unui bărbat păgân, în ciuda voturilor ei interioare asupra fecioriei pe care le făcuse lui Dumnezeu. În noaptea nunții ei, ea i-a spus soțului ei, că Dumnezeu a pus un înger paznic asupra virginității ei. Un pic sceptic, desigur, Valerian a cerut să vadă îngerul. El a văzut îngerul, și imediat s-a dus la papa pentru a cere să fie botezat.

Sfințenia Ceciliei a devenit o cauză pentru convertirea multor păgâni. Totodată, ea a tras și atenția autorităților, așa că a fost arestată și condamnată la moarte. De-a lungul torturii ei care a durat trei zile, ea a cântat continuu laude Domnului, motiv și pentru care a devenit patroana muzicii.

De ce a fost atât de venerată Cecilia de Biserica Romană? De ce este atât de venerată și în ziua de astăzi?

Sfânta Cecilia, fecioara martiră, a cântat laude lui Dumnezeu în mijlocul persecuției și a torturii, care ne sunt exemple vii asupra persecuției pe care va trebui să o înfruntăm. Domnul a promis că fiecare dintre noi va trebui să înfrunte propriile persecuții, că fiecare dintre noi va trebui să fie neînțeles, batjocorit, ba chiar urât pentru credința sa. Iar Cecilia ne reamintește că creștini trebuie să înfrunte astfel de persecuții cu bucurie, știind că ele conduc la întâlnirea cu Domnul, la veșnica unire cu Dumnezeu din cer.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?