Rugăciunea credincioșilor – Duminica a 6-a de peste an

Cu dorința de a deveni bărbați și femei ai fericirilor, să așezăm toată speranța noastră în Domnul Isus și să îndreptăm către el rugăciunea noastră, spunând:

 

R: Doamne ascultă-ne!

  • Pentru sfântul părinte papa și pentru toți episcopi bisericii, ca ei să fie un adevărat exemplu pentru turmă, de eliberare de toate bunurile, și de curăție a inimi.

  • Pentru liderii civili, ca ei să nu slujească doar pentru propria putere și avere, ci să fie adevărați slujitori ai binelui comun, și să lucreze pentru toți cei care i-au ales.

  • Pentru tineri noștri, ca ei să nu se lase înrobiți de goana după avere și case tot mai mari, ci să își hrănească sufletul cu simplitate, pe care, apoi, să o împărtășească cu cei care nu o au.

  • Pentru noi înșine, pentru casele noastre, comunitatea și locul nostru de muncă, ca să punem iubirea față de copii, față de rude, prieteni și colegi de muncă înaintea goanei lipsite de milă pentru bogăție și tirania de a ține pasul cu aproapele tot mai bogat.

  • Pentru cei bolnavi, vârstnici, singuri și oprimați, ca în timp, și prin grija noastră, și ei să cunoască faptul că sunt iubiți de Dumnezeu.

  • Pentru acei răposați care s-au eliberat din lanțurile mortale ale păcatului, ca și ei să fie părtași de gloria cerului, prin mijlocirea rugăciunilor noastre.

Doamne Isuse, ajută-ne să trăim mesajul fericirilor pentru a fi într-o zi declarați fericiți de tine. Dă-ne harul să devenim instrumente pentru construirea unei lumi bazate pe dreptate, egalitate și iubire. Tu care viețuiești și domnești în veci vecilor.

Amin

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}