Joi din săptămâna a 6-a de peste an – 1

Mc 8,27-33

Cine este Isus pentru noi? Un graffitti găsit pe peretele unei universități conținea următorul dialog, Isus le-a spus, Dar voi cine spuneți că sunt eu?

Iar ei au răspuns, Ești manifestarea escatologică a ceea ce suntem, a ființei noastre, kerygma în care găsim ultima semnificație a relației noastre interpersonale. După care Isus a spus, Ce?

Isus în textul evangheliei de astăzi îi întreabă pe discipoli săi, pentru a-i testa, printr-o întrebare crucială, Cine spune lumea că sunt eu? Pentru oameni, El era un om am lui Imagini pentru jesus peterDumnezeu, fiind comparat cu cei mai mari profeți, Ioan Botezătorul, Ilie, și Ieremia. Însă Domnul îi întreabă pe fiecare dintre ei, le adresează o întrebare mai personală, Dar voi cine spuneţi că sunt eu? Petru a mărturisit că el este Mesia, Cristosul. El este primul dintre apostoli care îl recunoaște pe Isus ca fiind cel uns, Mesia și Cristos. Cristos, în grecește, este cuvântul echivalent cuvântului iudaic Messiah, care înseamnă cel uns.

Domnul Isus ne testează pe fiecare dintre noi, în mod personal, cu aceiași întrebare, Dar voi cine spuneţi că sunt eu? Aceasta este o întrebare personală, prin urmare, cere și un răspuns personal din partea noastră. E adevărat că am citi și auzit multe lucruri despre Isus. Că el este, Fiul lui Dumnezeu, cel fără de păcat, cel care iartă păcate, un înfăptuitor de miracole, un învățător, un vindecător, un predicator, un profet. Însă, pentru noi, Cine spunem noi că este Isus?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}