Sâmbătă din săptămâna a 7-a de peste an – 1

Mc 10,13-16

Textul evangheliei de astăzi ne va vorbi despre copii, însă, de fapt, ne vorbește despre împărăția lui Dumnezeu și de tipurile de oameni care vor face parte din ea. În evanghelia de astăzi vom vedea că oameni aduceau copii la Isus pentru a fi binecuvântați. Însă discipoli săi îi respingeau, alungau. Isus îi ceartă pe discipoli pentru că făceau aceasta și îi le vorbește despre natura împărăției lui Dumnezeu și despre oameni care vor face parte din ea. Că cei care vor fi asemenea copiilor vor face parte din împărăția lui Dumnezeu. Și îl vom auzi spunând, Adevăr vă spun, cine nu primește Imagini pentru jesus and childrenîmpărăția lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea”. Cu toate că copii sunt slabi și predispuși exploatării. Nu e de mirare faptul că Isus face din acești copii un simbol prin care să transmită un mesaj, acela că și noi suntem slabi și vulnerabili din punct de vedere spiritual.

Dacă într-adevăr suntem slabi și vulnerabili pe plan spiritual, ce ne vom face atunci? Asemenea copiilor va trebui să ne încredem în Dumnezeu. Un copil niciodată nu se îndoiește de iubirea pe care un adult îl are față de el. Chiar și în acele momentele în care părinți îl corectează, ceartă ori pedepsesc din când în când, copilul tot continuă să creadă. Cineva a spus că în timp ce unii adulți erau reticenți în a se apropia de Cristos, analizând și calculând riscurile și costurile, copii au și fugit la el, trăgându-l de brațe, vorbind cu el, zâmbindu-i, și reținându-i zâmbetul și cuvintele. Cristos ne invită să ne apropiem de el în același mod.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}