Search
Close this search box.

Luni din săptămâna a 8-a de peste an – 2

Mc 10,17-27

Unul din pasajele evanghelice de săptămâna trecută spunea Dacă mâna ta te duce la păcat, tai-o. Prin urmare, textul evangheliei de astăzi îl putem reformula la fel, Dacă bani te duc la păcat scapă de ei prin ai da la săraci. Păcatul despre care e vorba în această expresie e cel al apatiei sau al lipsei carității, a grijii față de cei din jur. Iar asta fiindcă Dumnezeu este iubire, cerul este un loc de iubire iar dacă murim cu această apatie Imagine similarănecăită, atunci nu vom avea cum să intrăm în rai ci în altă parte.

Să fie oare mesajul evangheliei de astăzi porunca de a scăpa de bunurile materiale? Răspunsul este nu. Dacă răspunsul este nu, atunci de ce îi cere Isus acelui tânăr bogat să renunțe la tot ceea ce are? Tot în sfânta Scriptură găsim că el avea un număr mare prieteni care erau bogați. Precum, Lazăr, Marta și Maria care trăiau într-un sat foarte prosper, în Betania. Nicodim, discipolul său secret, care era un fariseu bogat. Zacheu, șeful vameșilor din Ierihon care era un om bogat. Isus nu insistă ca aceste persoane să își vână avuțiile să le de-a săracilor pentru a deveni ucenici săi.

Cu alte cuvinte, ceea ce dorește Isus să ne transmită nouă astăzi, e tocmai aceasta, de a renunța la ceea ce avem noi mai prețios, indiferent că sunt bunuri materiale sau nu, și să îl urmăm. Dacă Isus ne-ar cere asta astăzi, am fi noi capabili, să spunem Da, Doamne, și să îl urmăm?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?