Luni din săptămâna 1 din Postul Mare – 2

Mt 25,31-46

Textul evangheliei de astăzi ne va prezenta cea de-a doua venire a Domnului. Acesta este momentul pe care tot îl așteptăm….sosirea lui Cristos care este Regele nostru.

Aceasta este imaginea judecății finale, a acelui moment în care Cristos, Regele nu ne va întreba Ești preot?, Ești călugăr? Ești profesor?, Ești creștin?. Tot ceea ce ne va întreba va fi, ce ai făcut pentru familia ta, pentru cei dragi ai tăi, pentru prieteni tăi, pentru străini și dușmani tăi? Mai ales că îl vom auzi spunându-ne tot ce ați făcut unuia dintre frații mei Imagine similarăcei mai mici, mie mi-ați făcut. El îi va recompensa pe cei care au făcut fapte bune, până și dușmanilor lor, și le va spune Veniți, binecuvântații Tatălui meu, moșteniți împărăția care a fost pregătită pentru voi de la crearea lumii! Pe de altă parte, Cristos îi va pedepsi pe cei care ori aleg să nu facă fapte bune și ceea ce trebuie, ori aleg să nu facă ceea ce trebui să facă. Cristos le va spune acestora, Plecați de la mine, blestemaților, în focul cel veșnic pregătit pentru diavol și îngerii lui!

Textul evangheliei de astăzi ne reamintește de ceea ce ne-a spus și sfântul apostol Iacob, La fel şi credința, dacă nu are fapte, este moartă în ea însăşi (Iac 2,17). Ca discipoli ai lui Cristos Isus, va trebui să ne întrebăm pe noi înșine, Ce am făcut în viața mea? Faptele și acțiunile mele dau dovadă de credința mea în Dumnezeu? Aparțin grupului de oi sau de capre?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}