Luni din săptămâna 1 din Postul Mare – 1

Mt 25,31-46

Textul evangheliei de astăzi ne oferă o imagine a ceea ce se va întâmpla în ziua judecății finale. Însă întrebarea este, de ce oare este plasat acest pasaj evanghelic la începutul Postului Mare? Iar un răspuns ar putea fi fiindcă, Biserica dorește să ofere un stimul pozitiv convertirii noastre și angajamentului nostru. Biserica ne reamintește că Domnul însuși se va întoarce cu siguranță, ca și judecător suprem la sfârșitul lumii. Cu toți vom fi judecați în mod individual, singuri, pe baza iubirii pe care am avut-o și pe care am împărtășit-o sub forma faptelor de milostivire. Oile, după cum vom auzi în textul evangheliei, vor moșteni viața veșnică fiindcă ele au răspuns nevoilor reale ale celorlalți, în timp ce capre vor moșteni osânda veșnica fiindcă nu au răspuns la nevoile aproapelui lor care se afla în nevoie.

Imagini pentru judgment dayÎn ziua judecății separarea va fi inevitabilă. Ziua judecății finale îi va dezvălui pe care au avut o adevărată compasiune și milostivire față de aproapele lor. Dumnezeu ne va judeca nu doar pentru relele pe care le-am făcut ci și pentru ceea ce nu am reușit să facem. Acesta este motivul pentru care Isus ne învață astăzi o lecție foarte importantă despre iubirea pe care trebuie să o avem față de aproapele nostru și pentru responsabilitatea pe care o aveam față de ei.

Dumnezeu atât de milostiv și bun cu noi. Îl tratăm noi oare, pe aproapele nostru, cu aceiași milostivire și iubire pe care am primit-o de la Cristos?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}