Luni din săptămâna a 4-a din Post – 2

 In 4,43-54

Un funcționar regal a venit la un tâmplar. Acest funcționar regal era un om de o înaltă funcție, statut. A venit la Isus care avea un statut mult mai jos, cea a unui tâmplar de sat. Ba mai mult, Isus pe atunci se afla în Cana iar acest funcționar regal locuia în Cafarnaum, la mai bine de 30 de km depărtare. Acesta este și motivul pentru care i-a luat atât de mult să ajungă înapoi acasă. Acest funcționar regal, ne învață astăzi importanța sacrificiului propriu. El, a mutat la propriu cerul și pământul pentru a-și ajuta persoana dragă lui, aflată la nevoie. Sângele într-adevăr e mai subțire decât apa. Atitudinea funcționarului regal este o bună ilustrare a cât de mare poate fi iubirea și grija unui părinte față de copilul lui.

Acest funcționar regal sa oferit cu totul în mâna lui Dumnezeu. El nu era un om care după ce a primit ceea ce a dorit, să plece și să uite de tot. Acest funcționar regal era un om care s-a confruntat și a acceptat situația. El a văzut ceea ce putea face Isus, experimentase puterea și promisiunea lui Isus, motiv și pentru care nu îi mai rămăsese nimic altceva decât renunțarea de sine. Pornise la drum cu un sentiment de nevoie care s-a transformat într-un adevărat act de renunțare completă în mâinile lui Dumnezeu. Pe scurt, tot ce va trebui și noi să facem e să renunțăm la toate pentru a-l putea lăsa pe Dumnezeu înăuntru.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}