Sâmbătă din săptămâna a 5-a din Post – 1

In 11,45-56

 

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum dușmani lui Isus sunt tot mai determinați să îl ucidă. Această determinare a lor provenea de la afirmația marelui preot Caiafa, că pentru a putea salva poporul de la ocuparea Ierusalimului de către armatele Romane, și pentru a putea opri mulțimea din a crede în el, e mai bine ca el să moară. Popularitatea lui ar putea rezulta într-o revoltă armată îndreptată împotriva Romei, ceea ce însemna vărsare de sânge. Prin moartea lui Isus poporul ar fi salvat. Și îl vom auzi pe Caiafa Imagine similarăspunând, este mai bine pentru voi ca să moară un singur om pentru popor şi să nu piară întregul neam”. Caiafa se aseamănă cu acel revoluționar francez care spusese că Ce este mai important, țara sau regele? Această abordare a sa este și un alt fel de a spus că scopul scuză mijloacele. Însă cu toți știm că moartea lui Isus nu a prevenit armatele Romane din a veni și din a distruge cetatea și templul.

Sfântul evanghelist Luca adăugase în evanghelia sa la acest episod profeția lui Caiafa că Isus va aduce laolaltă toți copii lui Dumnezeu. Un lucru e clar, că Isus a venit pentru a-și da viața pentru mulți, pentru a ne salva, pentru a duce a îndeplinire voința Tatălui și misiunea sa. Iar pentru a îndeplini asta, Isus nu s-a lăsat învins de frică ori de aceste opuneri, în a duce la îndeplinire voința lui Dumnezeu. Dar noi, permitem noi frici și opunerii să ne rețină din a face voința lui Dumnezeu?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}