3 mai – Sfinți Filip și Iacob, ap. – 3

In 14, 6-14

 

Astăzi celebrăm doi dintre cei 12 apostoli ai lui Cristos, pe apostolul Filip și Iacob. Filip este menționat pe nume numai o singură dată în evanghelia după Ioan, în episodul înmulțirii pâinilor și peștilor, în care Filip a și făcut o estimare a mulțimii, calculând totodată cât de mulți bani le-ar trebui pentru a-i hrăni pe toți. Din acest fapt putem trage concluzia că Filip era un om practic. În textul evangheliei de astăzi, putem vedea din nou Imagine similarăpracticitatea lui Filip, când îi spune lui Isus să îl arate pe Tatăl din moment ce tot vorbește despre el. Cerere, ce îl determină pe Isus să dea mai multe lămuriri asupra relației lui cu Tatăl.

Apoi, al doilea apostol pe care îl celebrăm astăzi e Iacob, fiul lui Alfeu, ruda Domnului. El este acel Iacob pe care apostolul Paul îl menționează în scrisorile sale ca fiind conducătorul comunității din Ierusalim, ale cărui cuvinte și decizii erau foarte respectate de către Paul. De la acest apostol Iacob avem și o scrisoare în Noul Testament.

Ceea ce trebuie noi să ne însușim de la acești doi mari apostoli, e tocmai această practicitate a lor, de a face lucrurile și nu doar de a vorbi, de a le explica și de a le lăsa apoi în seama altora. După cum spune și apostolul Iacob în scrisoarea sa, Căutaţi să împliniţi cuvântul, nu numai să-l ascultaţi, înşelându-vă pe voi înşivă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}