Luni din săptămâna a 3-a a Paştelui – 2

In 6,22-29

Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâini şi v-aţi săturat. Prin acest detaliu Isus adresase o invitație celor care îl ascultau de a căuta realitățile mult mai mari și mai importante. Lucraţi…pentru hrana care rămâne spre viaţa veşnică.

Invitația de a căuta realitățile mai mari este un fapt întâlnit în toate religiile. În creștinism acest fapt e cuprins în predica lui Cristos de pe Munte, Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea lui şi toate acestea vi se vor adăuga! 

Suntem constant sfătuiți să căutăm adevărurile care contează. Voința, dorința și munca pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Acest îndemn îl găsim pe de-a lungul întregi istorii umane. Platon își urgenta discipoli să iubească ideile eterne și să le respingă pe cele dubioase. Literatura sapiențială din Vechiul Testament repetă invitația de a se hrăni cu hrană solidă, care contează.

Înțelepciunea a venit la noi în persoana lui Isus. Evangheliile repetă acest refren deja auzit, El învăța cu autoritate, spre diferență de cărturari și farisei. Sfântul apostol Paul avertizase una dintre comunități să aibă grijă la învățători falși. Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

În vremuri grele oameni adesea preferă distracția și literatura ușoară. În Biserică, ar trebui să plângem când predicatori ajung doar să distreze lumea de la amvon și să numere succesul predici în funcție de câți oameni s-au amuzat.

Să nu uităm ce ne spune Isus astăzi, Lucraţi…pentru hrana care rămâne spre viaţa veşnică.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}