Vineri din săptămâna a 10-a de peste an – 2

Mt 5,27-32

Oriunde am citi în textele evangheliilor vom observa că Cristos a vorbit mai mereu împotriva ipocriziei, despre problema purității exterioare cu interiorul corupt. Isus, cu ajutorul capacității sale de a discerne, destul de ascuțit, și cu abilitatea sa enormă de înțelegere a psihologiei umane, reușea să ajungă, să pătrundă până la inima problemei, a lucrurilor. Și îl vom auzi spunând în textul evangheliei de astăzi, că oricine priveşte o femeie dorind-o a şi comis adulter cu ea în inima lui.  Pe scurt, locul în care se află inima ta Imagine similarăe cel care contează cu adevărat. Isus le-a spus celor care îl urmau, că  cel rău scoate răul din tezaurul rău al inimii sale. Căci gura lui vorbeşte din prisosul inimii. Iar apoi a spus că Căci unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. Cu alte cuvinte, în profunzimea inimii noastre, a ființei noastre, va trebui să locuiască bunătatea și dreptatea.

Isus nu se lasă păcălit de ceea ce se vede, de fațadă. El vede în profunzimea inimilor și cunoaște foarte bine ceea ce ne motivează acțiunile. Nu avem cum să îl păcălim cu diverse scuze inventate. Fiindcă el însuși ne va spune astăzi, că Dacă ochiul tău drept te scandalizează, scoate-l şi aruncă-l de la tine. Adică, Isus dorește să ne spună că noi suntem și vom fi responsabili pentru tot ceea ce se petrece în mințile și în inimile noastre. Noi suntem cei care trebuie să combatem corupția din însăși rădăcina ei, pentru ca astfel, să ne putem direcționa voința spre o dorință curată de Dumnezeu.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?