Marți din săptămâna a 13-a de peste an – 2

Mt 8,23-27

Ceea ce dorește să ni se transmită astăzi, prin acest text evanghelic e că mereu va trebui să păstrăm în minte, cuvântul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi. Iar dacă stăm să ascultăm cu atenție evanghelia, vom observa că aceasta ne reamintește un lucru ce vine de Dumnezeu însuși, dat nouă ca și copii ai săi.

Cineva a spus la un moment dat că într-o dimineață soarele se încinsese foarte tare iar el Imagine similarădevenise extrem de obosit. Două ore trecuse însă el și prieteni lui încă mai aveau de mers cam o oră jumătate până să ajungă la Biserică pentru sfânta Liturghie, într-una din pelerinajele lor făcute pe jos.

La un moment dat era gata, gata să renunțe și să se urce în mașină pentru a merge cu ea, restul drumului, când a văzut o bucățică de ziar ce se afla pe drum pe care era scris doar atât, Răbdare. Imediat zâmbetul i-a apărut pe față, s-a aplecat și a luat acea bucățică de ziar.

În acel moment realizase faptul că prin intermediul acelei bucățele de ziar, Domnul îi reamintise că trebuie să fie răbdător, după cum Domnul însuși este răbdător cu ucenici lui care au avut o credință atât de mică în el.

Cu alte cuvinte, va trebui să fim mereu un pic mai răbdători. Răbdare este cuvântul cheie în textul evangheliei de astăzi, în care Domnul ne reamintește că trebuie să avem încredere în el mereu, mai ales când ne aflăm în necazuri. Dar mai ales să fim răbdători și în relația cu cei din jur.

Fiți răbdători și încredeți-vă în el!

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}