Search
Close this search box.

Luni din săptămâna a 14-a de peste an – 2

 

Mt 9,18-26

În textul evangheliei de astăzi vom vedea cum Isus este rugat de un funcționar să își întindă mâna peste fiica lui ca această să poată trăi. Apoi, femeia care suferea de hemoragie de 12 de ani, care dorise să atingă haina lui Isus pentru a fi vindecată.

În cartea Numerilor, Moise i-a instruit pe israeliți să pună ciucuri la colţurile hainelor lor şi să pună la ciucurii de la colţuri un fir de purpură! Ciucuri serveau ca o reamintire a prezenței lui Dumnezeu, salvării și poruncilor sale. Iată de ce această femeie căuta să atingă ciucuri hainei lui Isus, fiindcă credea că acest gest îi va obține vindecarea magică. Însă ea a fost vindecată nu datorită faptului că a atins haina lui Isus ci datorită cuvintelor lui Isus, adresate ei, ce au declarat că credința ei în el a fost cea care i-a obținut vindecarea.

După cum am spus și cu alte ocazii, atingerea este un element important al vindecării. Conform unei legii iudaice, atingerea corpurilor sau a unei persoane considerate moarte îl făcea pe Isus impur din punct de vedere ritual. De asemenea, permițându-i acelei femei cu hemoragie să îl atingă, de asemenea îl făcea impur în ochii legii. Femeia era conștientă că dacă Isus o atingea acesta devenea impur, dar mai ales că îi era interzis să fie în locuri publice. Însă Isus face ceea ce nu trebuia să facă. El face exact opusul, adică de ai atinge, de ai atinge pe cei pe care legea îi declara impuri și de ne-atins. Prin urmare, am putea spune că pentru ca o vindecare să aibă loc, mai întâi va trebui să îl atingem pe Isus ori să îi permitem lui Isus să ne atingă.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?