Luni din săptămâna a 14-a de peste an – 3

Mt 9,18-26

Pentru acel înalt funcționar Isus era ultima resursă prin care putea obține viața fiicei sale. Din moment ce el se ocupa de sinagogă trebuia să fie foarte ortodox în credințele sale, prin urmare destul de critic față de învățăturile lui Isus. În același timp, el probabil a încercat tot ce a putut pentru ca fiica lui să trăiască, însă în zadar. Cu toate că oficialul a venit la Isus cu un motiv destul de inadecvat, din disperare și nu din iubire, Domnul tot i-a adus fiica înapoi la viață. Uneori noi mergem la Biserică sau ne rugăm nu pentru că îl iubim pe Domnul și pentru că dorim să fim cu el ci pentru că dorim ceva de la el. Acesta este motivul pentru care atunci când nu primim ceea ce ne rugăm ne enervăm sau încetăm a ne mai ruga. Și totuși Domnul este destul de răbdător și înțelegător în ciuda motivelor noastre inadecvate.

Dacă înaltul funcționar a venit la Isus cu un motiv inadecvat, femeia ce suferea de hemoragie a venit la Isus cu credința inadecvată. Credința ei că doar atingerea hainei lui Isus o va vindeca e asemenea uni forme de superstiție. Însă Domnul a afirmat credința femeii. În ambele cazuri Domnul le-a acordat dorințele.

De multe ori, cu tot avansul științei și tehnologiei și a vastelor cunoștințe de teologie, stăm și privim la credința simplă a oamenilor de rând. Acestor oameni Domnul și-a revelat bunătatea și iubirea. Nu e de mirare că Domnul ne-a învățat că decât nu devenim asemenea copiilor mici nu vom putea intra în Împărăția lui Dumnezeu. Copii au un simț al venerației și sunt în mod instinctiv dependenți și încrezători. Copii în mod natural se încred în părinți lor că nevoile lor vor fi împlinite. Credința simplă asemenea femeii cu hemoragie sau asemenea unui copil încrezător este modelul atitudinii creștinului față de Dumnezeu, Tatăl tuturor.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?