Miercuri din săptămâna a 16-a de peste an – 1

Mt 13,1-9

În textul evangheliei de astăzi vom avea ocazia să ascultăm cum Isus a început să spună mulțumii una dintre cele mai cunoscute parabole, cea a semănătorului. Parabolă ce ne reamintește de cele patru categorii de oameni care ascultă cuvântul lui Dumnezeu.

În primul rând de cei care ascultă cu mintea închisă. Persoane care nu se bucură de Imagine similarăprosperitatea societății, de noile descoperiri ce lărgesc orizontul, de minunata creație a lui Dumnezeu. Prejudiciul ne poate închide mintea, ne poate orbi față de lucrurile pe care nu dorește să le vedem făcându-ne să refuzăm să ne recunoaștem eșecurile.

În al doilea rând, sunt cei cu mintea asemenea spinilor. Aceste persoane se entuziasmează cu ușurință când întâmpină noi ideii însă al cărui entuziasm pălește când apar noi alte lucruri interesante. Orice e nou devine o obsesie. Eșuează în a da importanță la tot ceea ce ține de viața spirituală, neglijând să reflecte și să mediteze asupra a ceea ce e veșnic.

În al treilea rând sunt cei care au atât de multe interese în viață încât adesea cele importante sunt eliminate, date afară. Mintea lor dezorganizată nu reușește să se concentreze asupra a ceea ce contează mai mult, o minte ce e anxioasă în a aranja ca fiind urgente și importante. Multele lor interese face ca ceea ce ține de religie să fie pe locul doi iar asta fiindcă acestea cer înțelegere, reflecție și acțiune imediată.

Și în ultimul rând, cei a căror minte e asemenea pământului bun. Aceștia sunt foarte receptivi, dornici să asculte și să mediteze asupra cuvântului primit. Ei au o inimă ce absoarbe mesajul și îl aplică imediat. Ei urmăresc mesajul cu o inimă plină de bucurie și îl împlinește complet.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}